[9] Fruitzuren | BHAs | β-Hydroxy Acids

Niet toegestaan als conserveermiddel:
– Salicylzuur ofwel salicilic acid uit wilg. Salicylzuur wordt in cosmetica toegepast als chemische peeling en voor diens vetoplossende, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.

Toegestaan als chemische peeling:
- Wettelijke eis: Salicylzuur is veilig bij een concentratie van maximaal 0,5% , mits maatregelen voor blootstelling aan zonlicht worden getroffen (After Care Balm).