[8] Fruitzuren | AHAs | α-Hydroxy Acids

Toegestaan als conserveermiddel
- Melkzuur ofwel lactic acid (E270 ) uit suiker;
- Citroenzuur, ascorbinezuur ofwel citric acid (E330) uit citrusfruit, veelal industrieel geproduceerd.

Niet toegestaan als conserveermiddel:
– Glycolzuur ofwel glycolic acid uit suikerriet, suikerbieten en uit vruchten als ananas, meloen en onrijpe druiven. Glycolzuur vindt toepassing als conserveringsmiddel in voedingsmiddelen, als additief in polymeren en inkten, in toiletreinigingsmiddelen en als chemische peeling.
– Appelzuur ofwel malic acid (E296) uit appels. Appelzuur wordt in cosmetica toegepast om de zuurgraad te corrigeren of als chemische peeling;
- Wijnsteenzuur ofwel tartaric acid (E334) uit druiven, bananen en pompelmoezen. Wijnsteenzuur wordt in cosmetica toegepast om de zuurgraad te corrigeren of als chemische peeling.

Toegestaan als chemische peeling:
– Advies: Glycolzuur is veilig bij een concentratie van maximaal 4% en een pH-waarde van meer dan 3.8, mits maatregelen voor blootstelling aan zonlicht worden getroffen (After Care Balm).
– Advies: Melkzuur is veilig bij een concentratie van maximaal 2.5% en een pH-waarde van meer dan 5, mits maatregelen voor blootstelling aan zonlicht worden getroffen (After Care Balm).
- Geen advies: Appelzuur.